Duygusal huzursuzluklarımızın çok büyük bir bölümü ilişki kurduğumuz insanlarla aramızdaki duygusal uzaklık, hayalkırıklıkları, tatminsizlik, karamsarlıkla birebir ilgilidir. Çünkü her insan ilişki içerisinde olduğu partnerinden aynı zamanda duygusal beslenme ihtiyacını karşılamaktadır. Sürdürülemeyen ilişkiler bizi yalnızca ilişki içerisinde değil hayatımızın her alanında olumsuz etkilemekte ve hayat işlevselliğimizin bozulmasına neden olmaktadır. Eğer çocuk sahibi ebeveynler iseniz bu sorumluluğunuzu biraz daha artırarak psikolojik yardım ihtiyacınızı daha da belirginleştirir. Profesyoneller olarak çiftlere şunu öneriyoruz; eğer çift veya evlilik sorunlarınızla başa çıkamıyorsanız, çatışma halinizi devam ettirmenizin bir anlamı yok, sizleri yardım almaya davet ediyoruz. Mutlu evlilikler, mutlu aileler, gülen bireyler için..
Bazen hayatın ne kadar karmaşık olduğunu düşünürüz, bazen ne kadar güç olduğunu. Kiminde ne büyük bir imtihan bu diye yakarır, kiminde isyana bağlarız. Kimi zaman bağırmak ister, sesimizi çıkartacak mecalimizin olmadığını farkederiz. Bazen de ciddi haksızlığa uğradığımızı düşünürüz, bazen ise çok mu haksızlık yaptık diye vicdan azabından kendimizi kahrederiz. Duygularımız net değildir, kendimizi tanıyamayız, karar veremeyiz, içimizde ki güçlü yanın olduğunu sezeriz, fakat dönüp o'na hadi diyemeyiz. Duygularımızı netleştiremeyiz, duygularımızı farkedemeyiz, ne istediğimizi farkederiz bu sefer de ne yapacağımızı, işin içinden nasıl çıkacağımızı bilemeyiz.
Bireysel psikoterapi duygularımızı farketmek, içsel gücümüzü harekete geçirmek, hayatı daha net görebilmek için yardımcı yaklaşım yöntemlerinden biridir. Danışanlarımızda kendimiz kadar değerlidir.
Çocuklarından memnun olmayan, kendi ve onlar adına üzülen ve onlara yabancılaşan aileler, sağlıklı iletişim kuramadıkları gibi çocuklarının kendilerinden hızlı br şekilde uzaklaştığını farketmeleri neticesinde yardım almak isterler. Süreç ilk seanslarda aile dinamiğini keşfetmek için ebeveyn görüşmesi yapmamızla başlar ve yapılandırdığımız formülasyona göre danışanımız ile terapi sürecini başlatmak ve devam ettirmek şeklinde ilerler.
Çocuk ve ergen terapisinin dinamik yoluna giden yoldur. Sivrisinekle uğraşmak yerine bataklığı kurutmayı hedefler. Çocuklarımızın ruhsal durumlarına ebeveynler olarak farkında veya olmayarak büyük oranda katkı sağlarız. Ebeveyn danışmanlığında çoçuğunuzun sorunlarına sizin nasıl katkıda bulunabileceğinizi öğrenirsiniz. Çünkü çocuklar ayna nöronları ile duygusal olarak ebeveynlerinden beslenmektedirler. Ebeveyn Danışmanlığı koçluk sistemine benzer şekilde ebeveyne yapılan psikoeğitim süreciyle ilerlemekte, seans süreleri ebeveynin ihtiyacına göre şekillenmektedir.
Samsun bölgesinde Psikolojik Danışman, pedagog ve psikolojik danışman ihtiyacı bulunan Kreş ve Gündüz Bakım Evleri, Anaokulları ve Kolejlere yönelik her dönemde iki, yıl içerisinde toplam 4 adet olmak üzere kurum velilerine verilen seminerler aracılığıyla yapılmakta, kurum velilerinin ağırlıklı olarak çocuklarının ruhsal dünyalarını anlamaya yönelik önleyici ve krize müdahale psikoeğitimlerini kapsar nitelikte ve yönelimde gerçekleştirilmektedir.
Fizyolojik kaynaklı olmayan cinsel sorunlarda duygu odaklı ve davranışçı yaklaşım yöntemleri birlikte kullanılmaktadır. Her seans 50 dk. sürmekle birlikte cinsel terapi seans sayısı genellikle 15 seanstan oluşmakta, seans sıklıkları terapist ve danışanın birlikte karar verdiği yapılandırma seansında oluşturulmaktadır.
Öğrenmenin önündeki en büyük engelin dikkat eksikliği, dikkat yetersizliği, dikkati uzun süreli odaklama kapasitesinin düşük olması gibi durumlar olduğu dikkate alınarak 3 - 11 yaş arası çocuklarla yapılacak 6-8 seans arası dikkat çalışmalarını içerir.